Fragment: Eindnota energieleverancier bijna 70.000 euro

In de Radar-uitzending van 20 november gaat Fons langs bij Jaime, die een eindnota energie van bijna 70.000 euro kreeg. Hij zou volgens de energieleverancier meer gas hebben verbruikt dan een gemiddeld kantoorpand. Fons zoekt uit hoe het zit. 

Torenhoge eindnota energie

Dat je tegenwoordig een hogere eindnota krijgt van je energieleverancier is met de hoge energie- en gasprijzen bijna geen verrassing meer. Maar wat als je een eindnota moet betalen van bijna zeventigduizend euro? Het overkwam Jaime, die volgens de energieleverancier samen met zijn huisgenoot meer gas heeft verbruikt dan een gemiddeld kantoorpand.

Na maanden mailen en bellen hangt Jaime nog steeds een extreem hoge eindnota boven zijn hoofd, en de incassodatum komt dichterbij. Waar komt dit absurde bedrag vandaan? Wat is de rol van de energieleverancier en van de verhuurder van het pand? En belangrijker, moet Jaime het hele bedrag gaan betalen? Fons gaat op onderzoek uit.

Zo controleer je jouw energierekening

Hoe weet je of je energierekening ook daadwerkelijk klopt? Dat zoeken we online voor je uit. Je leest het in dit artikel. 

Update

Update Jaime

Jaime, die zijn verhaal verteld in deze uitzending, heeft door een crowdfundingsactie inmiddels 11.000 euro opgehaald. Hij kan hiermee de openstaande eindafrekening, bij energieleverancier Eneco, afbetalen.

Eneco laat aan Rijnmond weten de situatie te betreuren en roept op nauwkeurig meterstanden door te geven.